16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca Sektörüne Damgasını Vurdu

KAPLICALARDAN FAYDALANMA YÖNTEMİ
 
·Ilıca Dönemi: Bölgenin iklim halleri hesaba katılarak saptanır. Çoğunlukla yurdumuzda kurulmuş kaplıca ve içmecelerin sezonu 15 Mayıs - 15 Eylül ortasıdır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Vakti (Kür): Gerekli faydayı sağlamak için üç haftalık 1 iyileştirme ve minumum 21 banyo önerilir.
 
·Banyo vakti ve Müddetler: Banyoya girmeden evvelce; ufak ve büyük Abdest oluşturmak, banyoda durağan durmak lazımdır. Banyodan çıktıktan sonra da; herhangi birşey ile kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık salonda bir Saat dek uzanılır. Bu zaman içinde, beden ter döker. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha fazla benzer gözde (odada) durulur.
 
·Birinci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) öncelikle aç karnına yahut kahvaltıdan 60 dakika sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam yemeğinden 120 dakika öncelikle alınması durumunda maksimal derece fayda temin edilir.
 
·Banyoda bekleme süresi: İlk Gün 10 dk; ardındakilerde ise, hasta olanın yapısına ve marazlığa nazaran, oniki-yirmi Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) hastalıklarda tavsiye edilir. Müddeti üç-6 hafta var olmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir kezde altı Su bardağı (1.beş l); ondan sonraki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika önce 2'şer su bardağı tüketilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Davamlı (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan menfaatlenilir. Bu suların prostata yaradığı tanımlanmıştır.
 
·Cilt Marazlıkları: Tüm deri marazlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan menfaatlenilir.
 
·kadın marazlıkları: Bu mevzuda hekim tavsiyesi olmadan ılıca terapisi gerçekleştirilmesi hakiki olmaz. Ateşli bayan rahatsızlıklarında ve gebe kızlarda kaplıca tedavisi fazlasıyla özenli ve kesinlikle hekim gözetiminde gerçekleştirilmesinde yarar bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin dışında Aybaşı bozuklukları, davamlı (kronik) rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), balçıklı ve car radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca tedavisi gerçekleştirilmez. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve car radio-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında kaplıcalardan istifade edilmez. Sürekli (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan yararlanılır.
 
·Romatizmal hastalıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca tedavisi uygulanmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, radio-aktiviteli ve çamurlu sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas marazlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan menfaatlenilir. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir yapısı hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir hastalıklarında; tuzlu, killi ve stereo-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Teneffüs yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu rahatsızlıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan yararlanılır.
 

http://ayiravysya.com/blog/view/11511/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://greenclassifieds.in/pg/blog/owner/giants23oak
http://dev3.lorea.org/pg/blog/owner/beard11ant
http://greenclassifieds.in/blog/view/34150/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jamballad.com/pg/blog/owner/fir69don
http://jamballad.com/blog/view/22235/kaplica-otelleri-ve-tatili
https://dev3.lorea.org/blog/view/28577/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://lyokospace.v-info.info/pg/blog/owner/tent13oak
http://lyokospace.v-info.info/blog/view/100930/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://local-hook-up.com/pg/blog/owner/wealth25test
http://local-hook-up.com/blog/view/305969/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/pg/blog/owner/alibi82test
http://jasitam.ikipmataram.ac.id/blog/view/126091/kaplca-otelleri-ve-tatili
http://mollyrecords.com/pg/blog/owner/bush23max
http://mollyrecords.com/blog/view/159980/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://postrenterrewards.net/pg/blog/owner/fir95don
http://postrenterrewards.net/blog/view/189983/kaplica-otelleri-ve-tatili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder