4 Ağustos 2012 Cumartesi

Dünyanın En Büyük Gökdeleni Azerbaycanda yapılıyor

Dünyanın En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdeleni,En Büyük Gökdelen Nerede

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye yakın 1 nahiyede “Hazar Adası” ismiyle yerkürenin en yüksek gökdeleni inşa edilecek! ikibinonüç sene bitiminde start verilecek bina eksiksiz 1050 m büyüklüğünde olacak. şimdide en büyük yapı ise Dubai’de bulunmakta olan sekizyüzyirmisekiz m'lik Burj Halife.. Çok geçmeden Burj Halife’nin bu rekorunu Azeriler ellerinden almış olacak. Azeriler Bakü’ye benzeyen bir nahiyede Burj Halife’den 222 metre daha büyük olan 1 gökdelen dikecek. 2013′te harekete geçilecek proje kusursuz 6 yılda sona erecek.

Projenin, Bakü’nün 25 kilometre güney kısmında inşa edilecek “Hazar Adaları” projesi çerçevesinde tamamlanacağı açıklanıyor. Bu projede oteller, rezidanslar, golf alanları, konser salonları ve hemde at yarışı yarışlıkları de olacak.

“Hazar Adası” tasarlandığı biçimde imar edilirse, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde inşa edilen 1000 metre büyüklüğündeki “Kraliyet Kulesi”nin de rekorunu elinden almış olacak. Suudi Arabistan’daki gökdelenin ikibinondört yılında sonuçlandırılması tasarlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder